søndag 1. august 2010

Tunsisk aften på hotellet i Tunisia – 70 dinarer for 2..

Den 30. juni reiste Mari Kristin og jeg til Tunisia. Det var fantastisk. Vi hadde 6 gode dager å sole oss på. Fire av dagene tilbrakte vi på stranden og to dager tok vi noen turer på sightseeing. Den ene var en tur på sjøen – med piratskip og den andre var en busstur til Kartago og Tunis.

 

MK spent på helaften Tunisisk aften... 1.rett Anette - like spent som MK 2.rett  Magedanser som virkelig kunne riste på flesketMagedanseren stappet puppene langt oppi ansiktet på folk...   3.rett

Vi hadde en liten dessert innimellom her – sitronsorbé… Det var godt og vi var gode og mette. Men desserten var ikke siste rett:

 5.rett

Vi fikk noe som kanskje skulle være biff, men som minnet mer om sosekjøtt. Koskos er tradisjonell mat i Tunisia.

Poirot hadde balansen -med sjampis på hodet... Vi omdømte kelneren til Poirot. Både MK og jeg har sett en del filmer basert på romanene til Agatha Christie, og en del av historiene er hentet fra slike sydenreiser – så vi fantaserte litt på det. Ja – ikke det at vi ønsket oss et ørlite giftmord, men det hadde jo krydret opp hverdagen. Spesielt når vi hadde plukket ut vår Poirot.

Kveldens beste underholdning - kelner med sjampis på hodet 

Det var ganske mye nat… Vanligvis er porsjonene ganske små når man skal ha mange retter. Her kunne hver rett nesten mette nok i seg selv.

1. Salat

2. Suppe (kraftig!)

3. Frityrstekt pannekake/lefse med fiskefyll og egg… et eller annet..

4. Sitron-sorbée

5. Bankekjøtt og koskos

6. Pistasj-fromasj med appelsinsaus

6.rett

Poirot Morsomt innslag

Poirot hadde balansen i orden! Alle fikk sjampis helt på tampen av kvelden.

 

Siste rett var en slags pistasje-fromage med en sterk appelsinsaus.